ВИЦОТЕКА

ВИЦ: Пазарна економија

Жената му вели на својот маж:
– Од денес поминуваме на пазарна економија – се правам за пари. Значи ако сакаш да готвам – 500 ден, да измијам садови – 500 ден, секс – 1000 ден.
Легнуваат.
Мажот:
– Ајде.
Жената:
– 1000 денари.
Мажот го отвара паричникот… бара…
– Само 700 имам.
Жената:
– Малку се.
Заспиваат… По некое време мажот се буди и ја гледа жена си како буричка низ чантата.
– Што бараш?
– Да ти дадам 300 денари на заем.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close