ВИЦОТЕКА

ВИЦ: Децата со исто име

Жена откако ја изгубила работата оди во социјално да бара помош. Работникот таму ја прашува меѓу другото колку деца има и како се викаат.
– Имам 5 машки деца и сите се викаат Томче.
– Како тоа сите имаат исто име? Па кога треба да си дојдат дома како ги викате?
– Само викам Томче и сите си доаѓаат.
– А ако ви треба само едно од нив?
– Е, тогаш ги викам по презиме!

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close