Ознака

виц

ВИЦ: Тетовирање

Влегува дечко во салон за тетоважа: - Повелете! -За мене ТЕНК на целиот грб! После едно 20 минути, мајсторот: -Готовоо -Што, толку брзо? -Е што…

ВИЦ: Плитка река

Некој селанец сакал да ја помине реката со трактор, ама не знаел колку е длабока. Здогледал некоја плавуша покрај патот. - Невесто, рекава длабока…

ВИЦ: Слободно време

Трпе и Трпана си разговараат: - Што правиш во слободно време? - Во слободно време сум згодна! - Гледам дека немаш баш многу слободно време...

ВИЦ: дај 1000ка!

– Мамо, мамо, ноќеска на сон ми се јави Богородица... – Леле, и шо ти кажа? – Ќе ми се појавела негде! – Кадеее??? – На хартија. Дај 1000ка!

ВИЦ: Рамнотежа

Го немало Господ цела недела во рајот. Се појавува тој конечно, па Свети Петар го прашува: - Боже, мили, па каде беше цели седум дена? - Ех, Свети…

ВИЦ: Ако не можам, ќе дојдам!

Еден дедо му праќа порака на својот пријател: - Ќе дојдеш ли вечерва во клубот да играме шах? Вториот му одговара: - Моментално сум во друштво на…

ВИЦ: Ментор

Зајакот си седел во шумата и пишувал нешто... Дошла лисицата и го прашала: - Што пишуваш, зајче? – Докторска дисертација! - одговорил тој. - А која…

ВИЦ: Операција

Убава млада жена лежи на болнички кревет и чека да ја оперираат. Доаѓа човек во бел мантил, го крева чаршавот, ја одмерува голата жена горе доле и се…

ВИЦ: Трпана на психијатар

Трпана отишла на психијатар: – Премногу љубовен бес има во тебе Трпано, напиши писмо до тој што те нервира, искажи се и после запали го. – Ок. А со…

ВИЦ: Влав во рибарница

Влав оди во рибарница: – Колку пари ви е рибата? – 400 денари. – Скапа е за мене... – Ајде 350! – Не, многу е... – 300! – Не, не, можам да ти…