ВИЦОТЕКА

ВИЦ: Ловење „риби“

Седи Мујо со цигла на главата и лови риби. Поминува Фата и го прашува:
– Што ти значи таа цигла на главата?
– Зиини да ти кажам.
– Кажи бе Мујо!
– Важи, ама ако ми дадеш…
Бесна, Фата си оди, но по две минути се враќа и му вели:
– Ајде, кажи ми зошто ти стои циглата на глава?
– Јас ти го кажав условот – дај ми, па ќе ти кажам.
Размпслува Фата, многу ја интересира, и на крајот се решава:
– Важи, ајде да одиме во грмушките.
Откако завршиле работа, Мујо повторно си ја наместил циглата на глава а Фата го прашува:
– Ајде, кажувај сега, што ќе ти е таа цигла?!
– Ги гледаш ли оние три трски? Денеска со нив ни една риба не фатив, ама со циглава, ти си ми веќе четврта…

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close