ВИЦОТЕКА

ВИЦ: Пушиш?

Пушиш?
-Да
-Колку дневно?
-Три кутии!
-Колку пари е една?
-80 денари
-И колку години пушиш?
-15 години.
-Значи една чини 80 денари, а ти пушиш три дневно, што значи месечно на цигари трошиш 7200 денари. За една година тоа би било околу 86400 денари, така?
-Така.
-Ако годишно трошиш 86400 денари, за 15 години доаѓа околу 1.300.000 денари.
-Така е..
-Да не си пушел ти тие 15 години и да си ги собирал парите до сега ќе возеше Mustang GT.
-Ти пушиш?
-НЕ!
-Па кај ти е ”Мустангот” тогаш?

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close