УБАВИНА

Ако вашата коса брзо се масни, испробајте ги овие едноставни трикови

Негата на косата кај жените е една од најважните работи, а убавата коса е она што најпрво го забележуваат повеќето мажи и во зависност од нејзиниот квалитет побрзо или побавно ќе се масни.

Познато е дека косата побрзо станува мрсна кога не е обоена, но не грижете се – постојат неколку трикови кои ќе ја одржат подолго чиста и бујна.

Исушете ги корените на косата со фен

На овој начин косата ќе биде помалку мрсна и ќе има волумен. Исушете го само коренот, а остатокот од косата оставете да се исуши природно.

Користете капа за туширање

Кога се туширате, задолжително користете капа, бидејќи тоа ќе спречи влажноста да предизвика хаос на вашата коса.

Шампон за миење на сува коса пред спиење

Користете го пред да си легнете и наутро вашата коса ќе има волумен. Обидете се помалку да поминувате со рацете низ косата, бидејќи така ја подмачкувате.

Facebook коментари:

Leave a Reply

Back to top button
close