УБАВИНА

Италијанскиот маникир сè попопуларен: За сите жени кои сакаат долги нокти

Има нешто шик и софистицирано во долгите нокти, но тие не се многу практични за секојдневните активности. Едноставните работи како пишување на тастатура, отворање пакет или дури и отворање може да станат комплицирани – секоја од нив може да доведе до скршен нокт, отповикување на повеќемесечно внимателно негување.

италијански маникир

Оние жени кои имаат слаби нокти, зафатен начин на живот или оние кои имаат работа каде што долгите нокти едноставно не се дозволени, мора однапред да отфрлат каква било идеја за долги нокти (дури и надградени). За нив е создадена незгодната техника на сликање позната како италијански маникир. Дава илузија на подолги нокти без никакви проблеми што ги носат со себе навистина долгите нокти.

Што е италијански маникир?
Италијанскиот маникир е техника на боење нокти која визуелно го издолжува. Најчесто се прави во една боја, иако се дозволени отстапувања.

Оваа техника подразбира дека ја нанесувате четката од основата до врвот, но само централниот дел на ноктот. Помеѓу ѕидот на прстот и лакот треба да се остави милиметар простор. Овој мал, непополнет простор им дава илузија на должина на инаку кратките нокти.

Тоа е одлична опција за оние кои претпочитаат нивните нокти да бидат пократки и практични, но да изгледаат софистицирано. Тоа е навистина добитна комбинација, бидејќи техниката дава илузија на должина, а всушност ја одржува потребната активна должина. Италијанскиот маникир има уште еден плус: ги прави прстите да изгледаат послаби.

Италијанскиот маникир е одлична опција за оние кои не сакаат да поминуваат часови во салонот нанесувајќи акрили или едноставно сакаат да го заменат својот вообичаен маникир со нешто малку поисполирано.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close