УБАВИНА

Не користете го овој производ на очите

Здравјето на очите често се занемарува. Има многу што можете да направите за да го заштитите здравјето на вашите очи. Можете да продолжите со годишните очни прегледи и да носите очила за сонце за да ги заштитите очите од штетните ултравиолетови зраци на сонцето.

Но, постои една навика која никогаш не треба да ја правите, иако можеби изгледа како нега на очите: Не користете капки за црвени очи или кога белката на очите е црвена. Кога вашето око е иритирано, крвните садови лоцирани на предниот дел од окото ќе се шират и отекуваат. Антивоспалителните капки ги таргетираат овие крвни садови и привремено прават вашите очи повторно да изгледаат добро, но тие можат да го маскираат проблемот што е при рака. Може да ве натера да мислите дека сè е во ред со вашите очи, кога навистина може да се работи за нешто прилично сериозно. Тоа е фластер, а не поправка. Овој осип може да му помогне на вашиот очен лекар да открие очни болести. Со одредени состојби на очите, времето е од суштинско значење. Ако не се лекуваат, тие може да се влошат и да доведат до компликации, вклучувајќи инфекции и, во тешки случаи, губење на видот.

Има и други алатки што можете да ги користите наместо тоа. Секогаш кога некој треба да користи капки за очи, подобро е да ги замени со вештачки солзи. Доколку е потребно да користите капки за очи, користете капки без конзерванси  тие се понежни се за очите

Facebook коментари:

Leave a Reply

Back to top button
close