УБАВИНА

Искуство: Борбата со хиперпигментацијата се претвори во уживање во изедначен тен и сјајна кожа

Мојата работа е во индустрија каде што изгледот е клучен, отсекогаш сум чувствувала притисок да имам беспрекорна кожа. Предизвиците со хиперпигментацијата започнаа во раните дваесетти години на мојот живот, тоа фрли сенка не само на мојот тен, туку и на самодовербата.

Да се најде соодветен и ефикасен производ, како и за други предизвици со кожата, не е баш лесна работа. Кога го открив серумот за усовршување на кожата на Eucerin е всушност моментот кога за прв пат забележав промени што се вистински.

Се фрлив на читање за состојките на овој серум и сфатив дека иновативната состојка Тиамидол, патентирана од Eucerin, го прави овој ултралесен серум да не биде само залуден обид за подобрување на хиперпигментацијата со која се соочував. Резултатите ги даде за неколку недели, темните дамки што останаа на моето лице почнаа да бледнеат, а не се појавуваа нови заради содржината на хијалуронска киселина во самиот серум, што ја осигурува кожата да остане хидрирана и да биде еластична, зголемувајќи ја целокупната текстура.

Процесот беше беспрекорно интегриран во мојата дневна рутина. Секое утро и навечер, по чистењето на моето лице, го нанесував серумот брзо и немаше никакви остатоци, тоа ми овозможи да си продолжам да ги нанесувам своите секојдневни производи како на пример мојот хидратантен крем.

Серумот не само што ја усоврши мојата кожа туку и ми ја врати самодовербата. Тоа е повеќе од само производ за нега на кожата; тоа за мене претставуваше последна надеж. Борбата со хиперпигментацијата сега се претвори во уживање во изедначен тен и сјајна кожа.

Искуство на млада девојка која ја врати својата самодоверба.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close