УБАВИНА

Како ефикасно и брзо до хидрирана и мека кожа во зимските денови

Намалена еластичност, црвенило, лупење – студеното време може да биде многу грубо со нашата кожа. Во зимскиот период потребно е да ѝ посветите на вашата кожа дополнителна нега за да ја заштите од сушење и прерано стареење. За да изгледате и да се чувствувате одлично, клучно е да ѝ овозможите интензивна и долготрајна хидратација на вашата кожа. Во рутинската нега вклучете  длабинска хидратација бидејќи студoт и ветерот ја нарушуваат функцијата на природната бариера на кожата, што предизвикува зголемено губење на влажноста низ кожата.

Во зима први на удар се деловите што се директно изложени на надворешно влијание, како што се лицето и периферните делови на телото, нозете, стапалата и рацете. Тие имааат потреба од интензивна нега со дерматолошки тестирани производи кои содржат уреа и одговараат на кожата. Затоа линијата на Еуцерин за нега на сува и груба кожа сега е збогатена со 2 нови производи, кои покрај тоа што овозможуваат длабинска хидратација, имаат и смирувачки мирис. Овие производи помагаат кожата да ја добие потребната нега, но и убаво да мириса. Станува збор за EUCERIN BODY 5% UreaRepair PLUS Парфимирана пена за туширање и Eucerin® 5% UreaRepair PLUS Парфимиран лосион за тело.

Уреата се смета за еден од најважните и најмоќни природни хидратантни фактори на кожата. Заради намалената функција на лојните жлезди кај сувата кожа, во производите има ставено и церамиди. Церамидите се природна состојка на кожата, која видно ја подобрува бариерната функција на кожата. Освен претходно наведените активни состојки, во лосионите за нега на кожата на телото има и глуко-глицерол, супстанција која ја активира аквапоринската мрежа и овозможува оптимална хидратација на кожата во длабочина.

Линијата на производи Eucerin® UreaRepair PLUS содржи повеќе производи со различна концентрација на уреа. Целта е да се задоволат индивидуалните потреби на сувата кожа за замастување, хидратација, отстранување на изумрените површински клетки и смирување на интензивниот јадеж. Сите овие бенефити можеме да ги искористиме за нега на сува и многу сува кожа, возрасна сува кожа, невродерматитис, дијабетес, псоријаза и слично и да уживаме во својата кожа.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close