ЉУБОВ И СЕКС

За што жените најчесто ги лажат мажите? Дека е задоволна од сексот, дека не потрошила многу…

За да не повредат маж и да се спасат од расправии и нервози, дамите го кријат своето интимно минато, колку пари трошат, но и колку се тешки и како се чувствуваат.

Зошто луѓето лажат? Психолозите веруваат дека луѓето имаат тенденција да кријат нешто од другите затоа што тоа е начин да ги заштитат од нешто или да не ги повредат. Еве за што најмногу лажат жените.

Таа која вели дека никогаш не го лаже својот маж веројатно лаже, но иако не е добро да се биде нечесен во врската, сепак е подобро да имате неколку „слатки“ лаги во ракавот, за секој случај.

Број на љубовници
За разлика од мажите, се смета дека жената со голем број партнери не е многу популарна во општеството. Затоа жените имаат тенденција да го кријат бројот на интимни партнери.

Дали е задоволна од сексот
Некои дами тешко се задоволуваат, но тоа ретко го откриваат гласно на партнерот. Што ако секогаш ја знаевте вистината!

Секогаш купува на распродажба
Мажите не разбираат колку жените уживаат во шопинг, а уште помалку зошто мора да имаат десет чанти за да одат со одредени чевли. Наместо да ја откријат вистинската цена, жените често велат дека купиле нешто на распродажба. Ќе имаат помалку главоболки.

Колку се тешки
Со возраста, на жените им е се потешко да ја одржат формата, па многумина ја кријат својата тежина како змиски нозе. Тие едноставно се срамат да ја откријат вистинската бројка, особено кога има вишок. За да се чувствуваат подобро, претпочитаат да кажат дека вагата додава неколку килограми или дека ќе се мерат кога никој не гледа.

Грешка во телефонскиот број
Секоја девојка измислила телефонски број барем еднаш кога некој досаден дечко го побарал од неа. Тие го прават тоа за да ги спасат мажите од понижување или за да се спасат од неволја, а ако случајно го сретнат повторно, велат дека добиле погрешен број.

Време е за излегување
Сигурно не постои жена која е целосно коректна кога е во прашање подготовката за состанок. Пет минути е секогаш број во играта, дури и ако се уште се завиткани во крпа и со мокра коса. Веројатно и на мажот му е полесно кога ќе слушне помал број.

Расположението
Кога жената е нерасположена, а мажот ја прашува што не е во ред, таа обично прво одговара дека не и е ништо.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close