ЉУБОВ И СЕКС

Колку минути секс и се потребни на жената за да биде среќна? Резултатите од истражувањето ќе ве изненадат

Едно големо истражување донесе одговор на прашањето – Колку долго треба да трае сексуалниот однос за жената да биде задоволна? Сексологот Кристен Марк од Универзитетот во Кентаки спровела големо истражување, чија цел била конечно да се пресмета колку минути, од женска гледна точка, треба да трае сексот. Во истражувањето учествувале 15.000 жени.

Заклучокот од истражувањето е дека на жената и е потребен сексуален однос во траење од 10 минути.

Станува збор за просек, бидејќи, во идеален случај, како што изјавиле учесниците во истражувањето, сексот треба да трае од 15 до 20 минути.

Во една студија од 2008 година, и канадските и американските сексолози бараа одговор на ова горливо прашање.

Резултатот од тоа научно истражување беше студијата наречена „Перцепција на американските и канадските сексолози за нормална и абнормална одложена ејакулација. Колку долго треба да трае сексуалниот однос“, која беше објавена во The Journal of Sexual Medicine.

Лекарите интервјуирале неколку илјади нивни пациенти кои верувале дека сè не е во ред со нивните интимни животи. Жените се пожалиле дека сексот трае непростливо кратко или, напротив, предолго.

Анкетата на незадоволни пациенти покажала дека сексот во просек трае од 3 до 7 минути, што вклучува и предигра!

Жените сакале односот да трае 12 минути.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close