ЉУБОВ И СЕКС

6 причини зошто треба да бидете гласни за време на секс

Звуците за време на интимните односи можат да имаат многу придобивки. Иако е важно да се почитуваат соседите и да се одржува приватноста, на некои луѓе гласниот секс во одредени ситуации е возбудлив и стимулативен.

гласни за време на секс

Еве шест причини зошто се препорачува да го „пуштите гласот“ за време на интимните врски:

1. Олеснување на стресот

Гласниот секс може да биде начин за ослободување од стресот и напнатоста насобрани во текот на денот. Гласните воздишки можат да помогнат да се ослободи напнатоста и да се зголеми чувството на задоволство.

2. Зголемување на возбудата

Звуците кои го придружуваат сексуалниот чин можат дополнително да ги возбудат партнерите и да ја зголемат нивната страст и желба еден за друг.

3. Зголемување на интимноста

Гласниот секс може да создаде чувство на подлабока поврзаност меѓу партнерите. Слободно да се изразуваат еден пред друг може да ја зајакне интимноста и довербата.

4. Чувство на слобода

Кога луѓето се чувствуваат доволно безбедно и удобно во нивната околина, гласниот секс може да биде израз на нивната слобода и отвореност кон нивните желби и чувства.

5. Зголемување на самодовербата

Звуците на возбуда за време на сексот можат да му потврдат на вашиот партнер дека сте задоволни и уживате во заедничкото искуство. Тоа може да ја зголеми самодовербата и чувството на привлечност кај двајцата партнери.

6. Афродизијак

Звуците на гласниот секс можат да бидат афродизијак за партнерите, дополнително поттикнувајќи ја нивната желба и зголемувајќи ја сексуалната напнатост.

Важно е да се напомене дека секој пар е уникатен и она што може да биде возбудливо и стимулативно за еден пар, можеби не е за друг. Клучот е партнерите да комуницираат и да ги почитуваат меѓусебните граници со цел заедно да истражат што е најдобро за нив.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close