ЉУБОВ И СЕКС

Научниците ја открија идеалната должина на машкиот полов орган: Ќе ве изненади, но ова е вистинското мерило за женската среќа

Прашање кое постојано се поставува е дали големината на пенисот е навистина толку важна. Многу мажи често се прашуваат и се чувствуваат несигурно кога станува збор за големината на нивниот пенис, но прашање е дали големината навистина е толку важна.

гласни за време на секс

Една нова студија од Универзитетот во Кент покажа дека тоа „не е причина за раскинување“. Според наодите, мажите не треба да се грижат бидејќи истражувањето открило дека „жените не ставаат многу акцент на големината на пенисот“, пишува Дејли Стар.

Истражувачите ја процениле популарноста на 265 секс играчки, гледајќи ја големината, материјалот, цената и оценките. Откриено е дека обемот е поважен од должината кога станува збор за преференциите на жените.

Ширината е поважна од должината
„Journal of Sex Research“ објави дека оние што жените најмногу ги сакаат имаат „просечен“ обем од 12 см. За споредба, просечниот пенис во ерекција има обем од околу 11,6 cm. Други истражувања покажаа дека просечната големина на пенисот е околу 13,58 cm ширум светот.

Но, студијата покажа дека должината на играчката е значително подолга од просечниот пенис и изнесува 17,95 сантиметри.

– Спротивно од она што го очекувавме, не најдовме никаква предност за производи со реално значење, освен присуство на жилава текстура – пишува Journal of SR.

Но, истражувачите признаа дека се потпираат на само едно просечно мерење на големината на пенисот за да ги споредат нивните наоди.

– Сфаќаме дека оваа студија сама по себе можеби не е точна со оглед на многуте методолошки потешкотии во одредувањето на просечната големина на пенисот, па затоа е потребна претпазливост кога се разгледуваат презентираните резултати споредувајќи го нашиот примерок со реалноста – додаваат тие.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close