ЉУБОВ И СЕКС

Колку време им е потребно на луѓето да се опорават од скршеното срце? Резултатите од истражувањето ќе ве изненадат

Истражувањата покажаа дека на повеќето луѓе им требаат 11 недели за да се опорават од раскинувањето. Со скршеното срце доаѓаат одредени чувства – збунетост, лутина и тага.

Меѓутоа, ако вашата ниска самодоверба предизвикува постојано да се обвинувате и омаловажувате себеси, ќе ви биде уште потешко да го преболите раскинувањето на љубовната врска.

Скршени срца

Кога срцето ви е скршено, се чувствувате безвредно. А судењето колку долго ќе трае вашата лоша состојба по раскинувањето зависи, до одреден степен, од вашата самодоверба.

Студијата објавена во Журналот за позитивна психологија покажа дека на 71 процент од 155 луѓе им требаат околу 11 недели за да видат позитивни промени.

По три месеци, испитаниците можеа да ги видат позитивните аспекти на нивното раскинување. Тие исто така чувствуваа дека созреале и станале повеќе ориентирани кон иднината.

Разумно е да се очекува дека „закрепнувањето“ на вашата ниска самодоверба по раскинувањето може да потрае најмалку неколку недели.

Сепак, факторите кои влијаат на таа временска рамка зависат од вас и од врската што штотуку завршила.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close