ВИЦОТЕКА

ВИЦ: Трпе како вработен во музеј…

Трпе го вработиле како водич во музеј. Еден ден во музејот на посета дошла голема група на туристи од Англија.

Доаѓа до еден скелет и гордо кажува:
– Е па господа, ова е скелетот на Александар Македонски, неодамна е откопан тука во Македонија!
А некој од туристите:
– А овој помалиот скелет до него, чив е?
– Е па и тој е на Александар Македонски, само кога бил помал!

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close