ТЕХНОЛОГИЈА

ВИДЕО: Еве како Galaxy S24 Ultra е побрз од iPhone 15 Pro Max

Јутјубер и корисник на платформата X, со прекар „sakitech“ објави интересно видео во кое ги споредува брзините на двата моментално најсилни телефони што ги нудат Samsung и Apple.

Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro

Galaxy S24 Ultra и iPhone 15 Pro Max користат различни стандарди на внатрешна меморија, така што телефонот на јужнокорејскиот гигант се потпира на UFS технологијата, додека компанијата од Купертино користи складирање NVMe.

Двете технологии нудат големи брзини на читање и пишување податоци, но во тестот од глава до глава, Galaxy S24 Ultra е крајниот победник.

Тестот покажа дека Galaxy S24 Ultra е 75% побрз од iPhone 15 Pro Max, сите со помала латентност.

Galaxy S24 е побрз во секвенцијалните брзини на читање податоци, како и во пишувањето податоци. Првиот тест покажа дека моделот Samsung е за околу 75% побрз од iPhone, додека вториот тест покажа разлика од 15 проценти.

За сето ова се заслужни побрзите флеш-мемориски чипови, а слични резултати може да се забележат и во 4K тестовите.

Конечно, Galaxy S24 Ultra го надмина iPhone 15 Pro Max и во тестот за траење на батеријата.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close