ТЕХНОЛОГИЈА

Колку е животниот век на популарните мобилни телефони?

Телефоните почнуваат да работат полошо со текот на времето, нивните батерии се трошат побрзо, се случуваат случајни дефекти и почнуваат да работат побавно.

Mobilni telefoni

Бидејќи паметните телефони обично не се евтина инвестиција, корисно е да се знае просечниот животен век на популарните мобилни телефони. Може да ви помогне да го изберете вашиот следен телефон.

Веб-страницата Komando наведува дека просечниот животен век на денешните мобилни телефони е околу 2,5 години. Со поновите уреди, може да биде уште помалку, помеѓу 15 и 18 месеци.

Уредите од големите, популарни компании како Apple и Samsung имаат тенденција да траат подолго од уредите од помалите компании.

Ова е просечниот животен век на популарните мобилни телефони:

– iPhone – помеѓу четири и осум години

– Samsung – меѓу три и шест години

– Google Pixel – помеѓу три и пет години

– Huawei – помеѓу две и четири години.

Komando потсетува дека ова е просечен животен век кој може да варира од уред до уред. Да додадеме и дека животот на телефонот започнува од моментот кога е направен, а не од моментот кога го купивме.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close