ЉУБОВ И СЕКС

РЕШЕНА НАЈГОЛЕМАТА ДИЛЕМА: Еве дали на мажите навистина им се допаѓаат паметни жени

Дали некогаш сте забележале дека жените се преправаат дека се помалку интелигентни отколку што се за да привлечат маж? Ова не е редок феномен ширум светот. Во 2015 година, истражувачите открија во една студија дека мажите помалку ги привлекуваат жени кои се попаметни од нив. Многумина претпоставуваа дека тоа било така порано.

„Зошто“ е многу тешко прашање, особено кога се во прашање меѓучовечките односи.

Интелигентната жена има поголема веројатност да биде духовита, способна да решава проблеми кога ќе се појават, да има кариера и генерално да има свој живот. Ова предизвикува непријатност кај мажите, според оваа студија.

И покрај сето она што жените го постигнале досега и сите полиња во кои напредувале, мажите сè уште очекуваат од нив да бидат алфа лидери, а жените да играат спорни улоги и да бидат подредени.

Очигледно културата од 50-тите е сè уште присутна во светот на машко-женските односи, нели?

 

Напишете коментар

Back to top button