АСТРОЛОГИЈА

Меркур влегува во Бик: 3 хороскопски знаци добиваат неверојатни шанси до 3. јуни

Меркур, планетата на комуникацијата, на 15 мај влегува во земниот знак Бик, каде што ќе остане до 3 јуни. Меркур во Бик носи специфичен тон на комуникација и размислување. Оваа поставеност на Меркур, планетата на комуникацијата и умот, во стабилниот, земјен знак Бик често укажува на луѓе кои размислуваат прагматично и чекор по чекор.

Меркур во Бик

Луѓето со оваа положба на Меркур обично имаат чувство за практичност и материјални работи. Тие ги ценат конкретните докази и претпочитаат практична примена на идеи. Нивната комуникација е често мирна и намерна и не сакаат брзи промени или непредвидливи ситуации.

Сепак, Меркур во Бик може да има и свои предизвици. Понекогаш може да биде тврдоглав или премногу приврзан за своите ставови. Исто така, тие можат бавно да донесуваат одлуки или да прифаќаат нови идеи, бидејќи претпочитаат стабилност и безбедност.

Во љубовните врски, оваа поставеност на Меркур може да укаже на луѓе кои се романтични и упорни. Тие ја ценат стабилноста и сигурноста во врската, а љубовта често ќе ја изразат преку практични гестови и внимание кон партнерот.

Меркур во Бик ја нагласува практичноста, стабилноста и материјалните вредности во комуникацијата и размислувањето.

Меркур во Бик носи добри вести и поволни шанси за Бикот, Јарецот и Девицата. Исто така, Раковите и Рибите ќе го почувствуваат позитивното влијание на овој Меркур.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close