ЗДРАВЈЕ

Со кварцните четки за заби ќе заборавите на забните наслаги и крварење на непцата, децидни се стоматолозите

Дали знаете дека Мизуха четките за заби со кварц се безмалку двојно по ефикасни во отстранувањето на забните наслаги во однос на останатите производи од ваков тип? Во тоа се уверија и македонските стоматолози на годишната конференција која овие денови се одржа во х. Хилтон во Скопје.

Бројните истражувања покажале дека присуството на кварцот на директен начин влијае на отстранувањето на забните наслаги. Имено кварцот поседува неверојатен измазнувачки ефект, со што елиминира секакви заостатоци од храна и наслаги на забите. Тоа го прави толку темелно што високиот сјај е видлив и остава впечаток уште при првото четкање. Уште поважно е сознанието дека во текот на триењето со забните површини, кварцот ослободува голема количина на негативни јони, кои покажуваат исклучителен афинитет кон Ca++ јоните од плунката, кои се пак најодговорни за таложењето и создавањето на забниот камен.

Нивната ефикасност неодамна беше потврдена со истражување направено од страна на ЈЗУ Универзитетски стоматолошки клинички центар Свети Пантелејмон, каде професори и асистенти извесен период реализираа анализи и дојдоа до заклучок дека Мизуха четките за заби со кварц се со најмалку двојно поголема ефикасноста во однос на комерцијалните четки за заби, при исти услови на користење.

Пациентите кои користат Мизуха четки, имаат многу помалку или воопшто немаат забен камен. Јоните во овие ќетки го пронаоѓаат Ca++ во веќе создадените наслаги и го повлекуваат, со што врската помеѓу наслагите и забите слабее, а наслагите лесно се разбиваат.

Тие делуваат и антибактериски, што прави редукција (намалување) на бројот на бактерии во усната празнина како и на самата четка. Докажано е влијанието врз бактериите од типот на Еsherihija Colli, Pseudomonas Aeruginosa, Staphilococcus. Сите тие се патогени бактерии кои предизвикуваат респираторни инфекции кај децата и возрасните но и инфекции на други органи и системи.

Мизуха на Јапонски означува состојба на младост свежина и ведрина. Се користи како синоним за сјајни и убави заби, свеж и чист изглед. Овие четки се создадени со имплементирање на најнова и иновативна технологија на влакна со природна керамика, безбедни и со докажан квалитет.

Овие четки се достапни онлајн, преку страните Превента.мк, Evit.mk, и Ananas.mk или јавете се на +389 2 6090 669.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close