ЗДРАВЈЕ

5 намирници кои помагаат при алергии! Смирете ги иритациите природно

Некои растенија како коприва, глуварче и неколку други може да ви бидат сојузници во борбата против алергиите.

Во пролет, кога природата се буди, така да се каже, има се повеќе алергии, кои можат да предизвикаат проблеми во секојдневното функционирање.

Поради цветањето на растенијата има зголемена концентрација на полен во воздухот. Како резултат на тоа, се појавуваат различни симптоми на алергија, како што се иритација на грлото, течење на носот, чешање на очите и кивање.

Иако одредени лекови можат да ги ублажат овие симптоми, постојат и бројни билни алтернативи кои можат да ви помогнат повеќе од лековите.

Овие растенија имаат силни антиинфламаторни, антихистамински и имуностимулирачки својства, кои ќе ви помогнат да се борите против алергиите:

1. Глуварче

2. Коприви

3. Босилек

4. Лиснат зеленчук

5. Ѓумбир

Со користење на овие билки, освен што ги ублажувате симптомите, можете да ги смирите и воспаленијата кои настануваат во организмот поради алергии.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close