МАКЕДОНИЈА

Од 6 до 10 јуни, Скопје повторно домаќин на Европското првенство во танци 2023

Во саботата, 20.05.2023, енергичната танцова заедница во Македонија се собра на возбудлива танцова битка во трговскиот центар Ист Гејт. Настанот го покажа неверојатниот талент и креативноста на танчерите од различни студиа низ целата земја.

Ист Гејт Мол се трансформираше во динамична танцова арена додека пулсирачките ритам го исполнуваа воздухот, поставувајќи ја сцената за наелектризирана битка на потези и вештини. Настанот привлече ентузијастичка публика составена од љубители на танцот, поддржувачи и љубопитни набљудувачи кои со нетрпение се собраа да бидат сведоци на извонредното прикажување на талентот.

Настанот се одликуваше со разновидни танцови стилови, вклучувајќи хип-хоп, современ, брејкденс и многу повеќе. Учесниците ја воодушевија публиката со нивната прецизна кореографија, импресивни акробации и хипнотизирачки изведби кои ја покажаа нивната посветеност и безброј часови вежбање. Конкуренцијата беше жестока, при што секој танчер го донесе својот уникатен стил, енергија и страст на подот.

Значајни судии од танцовата индустрија, познати по својата стручност и искуство, беа поканети да ги оценат изведбите и да дадат вредни повратни информации за учесниците. Нивното водство и конструктивна критика додадоа едукативен елемент на настанот, инспирирајќи ги танчерите да ги поместат своите граници и да се стремат кон извонредност.

Настанот беше организиран како најава на Европското првенство во танци 2023, а истиот создаде празнична атмосфера, поттикнувајќи чувство на единство и другарство меѓу танцувачката заедница и гледачите.

Оваа година, Европското првенство во танци 2023 во организација на танцовите студија Брејк А Лег и Ит Да Бит, ќе биде од 6 до 10 јуни, во СЦ Борис Трајковски.

Facebook коментари:

Leave a Reply

Back to top button
close