МАКЕДОНИЈА

Виталиа на Охрид Ultra-Trail 2024: Супериорни производи за врвни перформанси

Виталиа петта година по ред е дел од ултрамаратонската трка Охрид Ултра-Треил, која се  одржа 24-25 мај на падините на планината Галичица. Оваа година, настанот Охрид Ултра-Треил беше составен од пет трки во планинско трчање, кои започнуваа од различни локации во националниот парк Галичица и завршуваа на градскиот плоштад во Охрид. На трките од 107, 65, 40, 22 и 10 километри учествуваа вкупно 470 натпреварувачи од 36 земји.

COVER1

Виталиа обезбеди различни производи од својата широка палета, вклучувајќи протеински барови,енергетски барови, намази, крекери, суво овошје за станиците за одмор. Тие придонесуваат во надополнување на енергијата,  перформансите и издржливоста на натпреварувачите, обезбедувајќи им неопходна поддршка за време на трката.

0 02 05 2c10c0c620d7d1d780da8464fb4360f6e23b212d652a503959fb85174f1768ff 5f165826e1a82fca

На експо-то кое се одржа во склоп на настанот, Виталиа ги претстави своите протеински барови со 35% протеини, три типа протеини, збогатени со магнезиум и без додаден шеќер. Овие барови се идеални за спортисти и активни лица, бидејќи обезбедуваат брза и ефективна храна за зголемување на силата и издржливоста.

BOBAN OUT2024 FINISH 86

Особено се радуваме на партнерството со Охрид Ултра-Треил и можноста да им обезбедиме на натпреварувачите висококвалитетна храна која ќе им помогне да ги постигнат своите цели,“ изјавија од Виталиа. „Нашата мисија е да ги промовираме здравите навики и да им овозможиме на консументите да се хранат со квалитетни производи, кои ќе им помогнат да ги подобрат своите перформанси и целокупното здравје.“

BOBAN OUT2024 FINISH 17

Со интегрирање на Виталиа производите на овој настан, учесниците добиваат вкус за тоа колку оптималната исхрана е клучна во предизвикувачките спортови каде се бара издржливост. Без разлика дали се движат низ нерамните терени на Галичица Ултра долга трка 65,3 км или трчајќи по 40,4 км Самотска патека, спортистите можат да се потпрат на производите за одржување на енергијата и снабдување на телото со есенцијални хранливи материи.

Виталиа продолжува да поддржува вакви значајни настани и да промовира здрав начин на живот преку своите иновативни и здрави производи.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close