МАКЕДОНИЈА

Вандализам во паркот „Македонија“ – остра осуда од ЈП „Паркови и зеленило“

Екипите на ЈП „Паркови и зеленило” – Скопје утрово затекнаа оштетени, искршени и откорнати клупи расфрлени во зеленилото во паркот „Македонија”.

Оттаму реагираат дека за жал, вакви гледки на уништена парковска опрема се сé почеста појава во градот.

– Упатуваме осуда кон ваквото вандалско уништување на поставената урбана опрема низ зеленилото и апелираме истата да се чува како општо јавно добро за сите посетители, наведуваат од претпријатието.

Iskrsheni klupi vo park Makedonija
Фото: ЈП „Паркови и зеленило“

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close