АСТРОЛОГИЈА

Хаос во најава: Пристигнува ретрограден Меркур во Овен и носи колапс

Меркур, планетата на комуникацијата и логичното расудување, на 2 април ќе го започне својот ретрограден тек во знакот Овен и ќе има силно влијание врз сите знаци на Зодијакот. Ретроградниот Меркур во Овен може да има значително влијание врз нашата комуникација, размислување и секојдневните активности.

Ретрограден Меркур

Меркур е планетата што ја симболизира нашата способност да размислуваме, комуницираме, учиме и планираме. Кога ретроградното се движи низ Овен, може да создаде динамична и донекаде предизвикувачка атмосфера. Овенот е огнен знак познат по својата енергија, импулсивност и авантуристички дух. Комбинацијата на ретроградната енергија на Меркур и Овен може да доведе до ненадејни промени во начинот на кој размислувате и комуницирате.

Може да се појават импулсивни одлуки, непромислени потези и недостаток на трпение. Уништува планови. Во овој период можеме да забележиме дека работите не одат според планот. Комуникацијата може да биде заматена или подложна на недоразбирања, па затоа е важно да бидеме внимателни кога ги изразуваме нашите мисли и јасно да комуницираме со другите. Исто така, може да чувствуваме поголемо ниво на фрустрација или нетрпеливост поради тешка комуникација или доцнење во постигнувањето на целите.

Ретроградниот Меркур кај Овенот исто така може да поттикне подлабока саморефлексија и интроспекција. Овој период може да биде поволен за преиспитување на нашите цели, желби и начинот на кој комуницираме со светот околу нас. Може да откриеме нови перспективи или идеи кои не мотивираат да преземеме акција откако Меркур ќе се врати на директно движење.

Важно е да се запамети дека ретроградниот Меркур не е нужно лош, тоа е време за забавување и можност за раст и трансформација. Користејќи го овој период како време за саморефлексија и планирање, можеме да го искористиме неговиот потенцијал за личен развој и напредок.

Ретроградниот Меркур најмногу ќе ги погоди Овните, Јарците, Раковите и Вагите.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close