АСТРОЛОГИЈА

Доаѓа ретрограден Меркур! 4 знаци треба да се подготват за удар – колапс во комуникацијата и расипување на плановите

Меркур, планетата на комуникацијата и логичното расудување, на 2 април ќе го започне својот ретрограден тек во знакот Овен и ќе има силно влијание врз сите знаци на Зодијакот.

Ретроградниот Меркур во Овен може да има значително влијание врз нашата комуникација, размислување и секојдневните активности. Меркур е планетата што ја симболизира нашата способност да размислуваме, комуницираме, учиме и планираме. Кога ретроградното се движи низ Овен, може да создаде динамична и донекаде предизвикувачка атмосфера.

Ретрограден Меркур

Ненадејни промени и избрзани потези
Овенот е огнен знак познат по својата енергија, импулсивност и авантуристички дух. Комбинацијата на ретроградна енергија на Меркур и Овен може да доведе до ненадејни промени во начинот на размислување и комуникација. Може да се појават импулсивни одлуки, непромислени движења и недостаток на трпение.

Уништување на планови
Во овој период може да забележиме дека работите не одат според планираното. Комуникацијата може да биде заматена или подложна на недоразбирања, па затоа е важно да бидеме внимателни кога ги изразуваме нашите мисли и јасно да комуницираме со другите. Исто така, може да чувствуваме поголемо ниво на фрустрација или нетрпеливост поради тешка комуникација или доцнење во постигнувањето на целите.

Ретроградниот Меркур кај Овенот исто така може да поттикне подлабока саморефлексија и интроспекција. Овој период може да биде поволен за преиспитување на нашите цели, желби и начини на кои комуницираме со светот околу нас. Може да откриеме нови перспективи или идеи кои не мотивираат да преземеме акција откако Меркур ќе се врати на директно движење.

Важно е да се запамети дека ретроградниот Меркур не е нужно лош, тоа е време за забавување и можност за раст и трансформација. Користејќи го овој период како време за саморефлексија и планирање, можеме да го искористиме неговиот потенцијал за личен развој и напредок.

Ретроградниот Меркур најмногу ќе ги погоди Овните, Јарците, Раковите и Вагите.

Subscribe
Notify of
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] и ќе има силно влијание врз сите знаци на Зодијакот. Ретроградниот Меркур во Овен може да има значително влијание врз нашата […]

Back to top button
close