Ознака

плавуша

ВИЦ: Плитка река

Некој селанец сакал да ја помине реката со трактор, ама не знаел колку е длабока. Здогледал некоја плавуша покрај патот. - Невесто, рекава длабока…

ВИЦ: Плавуша во библиотека

Отишла плавуша да врати книга во библиотека, па вели: – Знаете оваа книга воопшто не ми се допаѓа. Нема никакво дејствие, а и ликови има едно чудо,…

ВИЦ: Возачка

Полицаец застанува една плавиша и и вика: - Возачка? - Да, повелете, јас сум возачка...