АСТРОЛОГИЈА

Пред нас е важен астро период! Јазлите на Месечината го менуваат знакот – еве што значи тоа за нас

Положбата на лунарните јазли во родилната табела укажува на точки кои ја симболизираат нашата судбина, но тие можат да укажат и на искуства од претходните животи. Во астрологијата, постојат северни и јужни јазли на Месечината, кои денес го менуваат знакот и влегуваат во Овен и Вага.

Северните и јужните јазли на Месечината се секогаш во спротивставени знаци. Северниот јазол на Месечината во Овен, и Јужниот јазол во Вага.

Јазлите на Месечината го менуваат знакот

Овие луѓе главно се ориентирани кон емотивни врски и зближување со другите. Тие се тактички, социјални и фокусирани на тимска работа. Најудобно се чувствуваат кога можат да се потпрат на другите и кога можат да соработуваат. Не им е удобно со длабоките емоции и обично се трудат да не го покажат својот гнев и агресивност.

Тие веруваат дека секој облик на притисок и бучава е општествено неприфатлив и непожелен и ќе се обидат да ги држат своите емоции под контрола. Бидејќи северниот јазол е во знакот на Овен, овие луѓе треба да го градат својот имиџ и внатрешен идентитет преку самоиницијатива и лични напори без да се потпираат на други луѓе, особено не на партнери.

Треба да се водат од сопствената волја и планови, да научат како да изразуваат гнев и агресија додека тоа е општествено прифатливо, да преземаат повеќе ризици и да си дозволат понекогаш да бидат импулсивни, избрзани и доминантни.

Овие луѓе имаат голема потреба да бидат лидери, да реагираат и да се борат за другите, евентуално за оние кои немаат право да зборуваат за себе. Сепак, се додека постои желба да се одржува рамнотежа и хармонија, човекот нема да сака да реагира поинаку од она на што е навикнат.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close