АСТРОЛОГИЈА

Најважните астро датуми во мај! Ова е моментот кога Меркур ќе престане да нѐ затемнува

Почетокот на месецот го одбележа ретроградниот Меркур кој гази со сите сили, а имавме и затемнување на Месечината во Скорпија, кое донесе големи промени, но треба да знаете дека втората половина на мај ќе биде попозитивна.

Најважните астро датуми во мај

Меркур е ретрограден до 14 мај
14 мај означува ден кој вреди да се прослави бидејќи Меркур конечно го завршува своето ретроградно владеење, враќајќи ја нашата способност да размислуваме и да комуницираме јасно. Добрите вибрации ќе продолжат да течат кога Јупитер, планетата на среќата и проширувањето, ќе влезе во просперитетниот знак Бик на 16 мај, воведувајќи година на среќа за сите нас. Приклонете се кон оваа космичка клима со тоа што ќе ги сфатите посериозно вашите финансиски цели и погрижете се да го засадите семето за успех и богатство за време на Новата месечина на Бик на 19 мај.

Марс во Лав
Страстите ќе се разгорат кога Марс ќе влезе во огнениот Лав на 20 мај, носејќи ни на сите излив на самодоверба, креативност и виталност.

Користете ја оваа планетарна поставеност како изговор за повторно поврзување со вашите омилени хоби, занимации и уметнички простори, бидејќи вашата душа ќе копнее за движење. Можеби ќе почувствувате дека вашиот љубовен живот се вжештува, особено кога на љубовните работи им пристапувате со доверба и топлина. За среќа, ќе биде лесно да флертуваме кога Сонцето ќе влезе во Близнаците на 21 мај, подигајќи ги нашите умови и комуникациските вештини.

Месечината опозиција на Марс на 10 мај
Ова влијание може да предизвика стара рана од минатото, или некој настан може да ве потсети на страдањето и разочарувањето што сте ги доживеале во минатото. Таа емоција сепак ќе биде присутна доколку не го најдете вистинското место за неа.

Не се надевајте на подобро минато, тоа е она што нема да се случи, имате повторно и повторно, секој ден, нова шанса да го живеете вашиот автентичен живот. Минатото треба засекогаш да се остави зад себе.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close