АСТРОЛОГИЈА

Меркур во Близнаци носи чуда: Еве на кого се случуваат важни промени во животот

Меркур ќе остане во Близнаци многу кратко, до 17 јуни, но за тоа време ќе биде во знакот на своето седиште, каде што ќе го покаже својот најсилен ефект, бидејќи е доминантен и силен во овој знак.

Тоа носи период во кој комуникацијата меѓу луѓето ќе биде поволна. Ова значи дека одеднаш ќе можете да изразите сè што мислите или чувствувате. Веќе нема да биде проблем да кажете што мислите, а можеби ќе ве изненади фактот што околу нас има многу луѓе кои се вешти во приказната и изразувањето. Токму поради ова, можете да го промените вашето мислење за некои луѓе на подобро. Затоа, не осудувајте некого врз основа на туѓо мислење или врз основа на фотографии, туку осудете ја личноста сами откако ќе разговарате со неа.

Меркур во Близнаци

Токму поради оваа причина, треба да го користите Меркур во Близнаци за да напишете нешто, без разлика дали се работи за песна, жалба, блог или љубовно писмо.

Во исто време, претстои период кој носи зголемена трговија во сите форми, потреба од поголема информираност, читање, набљудување и патување.

Ако се занимавате со трговија, маркетинг, сообраќај и транспорт, ако вашата работа е поврзана со пишаниот или изговорениот збор, ова е периодот кога ќе блеснете.

Секако, она што не е поволно за овој транзит е тоа што многу луѓе ќе сакаат да зборуваат за било што, без да размислуваат дали требало да кажат нешто или не. Сепак, избувливоста може да донесе проблеми во односите. Затоа е најдобро некои работи да ги задржите за себе бидејќи се што ќе кажете може да се прераскаже на друго место.

Ова е и период кога новинарите ќе работат со полна пареа и затоа многу наслови ќе бидат дизајнирани само за вас да ги отворате и читате.

Друг недостаток на овој транзит е тоа што може да ве интересираат многу работи, да имате многу интереси и да започнете две или повеќе работи истовремено. Поради ова можете да трошите енергија и да пристапите површно бидејќи нема да имате доволно време за се.

Идеално време е за секаков вид учење, за учење возење, за полагање тестови и испити.

Доколку планирате да купите автомобил, мотор, велосипед или друго превозно средство или од уред – телефон или телевизор, сега е одличен период за тоа.

Поради Меркур во Близнаци, можете да работите две работи во исто време, но и да комуницирате со две лица во исто време.

Ќе сакате да бидете информирани за се што се случува околу вас, а знаење ќе стекнете преку разговор со други луѓе, но и преку информирање преку печатот, Интернетот и ТВ. Некои од вас ќе прелистуваат низ доверливите огласи или ќе ги следат огласите и попустите објавени во весник.

За време на овој транзит ќе имате интересни разговори со пријателите, роднините и соседите (во живо или преку средства за комуникација), ќе остварите нови познанства бидејќи многу полесно ќе започнете разговори со луѓето кои се во ваша близина. Воедно, ова е период на засилени настани кои ќе бидат медиумски покриени.

Ова е време кога децата ќе сакаат да го свртат вниманието кон себе со својата љубопитност, игри, учење, а помалите ќе ги совладаат своите први зборови или побрзо ќе ги направат првите чекори.

Ова е одличен период за најмладите, кои ќе бидат љубопитни, желни за игра и учење нови работи. Воодушевете ги најмладите со нова игра или играчка.

Меркур во Близнаци има и некои познати личности во нивниот хороскоп како што се: Том Круз, Далај Лама, принцот Вилијам, Одри Хепберн, Мерил Стрип, Че Гевара, Никола Тесла, Рафаел Надал, Новак Ѓоковиќ, Моамер Ел Гадафи, Хју Лори (д-р Хаус), Франц Кафка, Франсоа Саган, Карл Макс, Жан Пол Сартр и други.

Какви аспекти ќе направи Меркур?

3, 4, 5 и 6 јуни – Меркур се спојува со Јупитер – Ова е транзит кој носи добри вести, решавање на документи и завршување на помали обврски. Можете лесно да се одлучите за купување кое деновиве е повеќе од достапно, особено ако се одлучите да купите мобилен уред или превозно средство. Овие денови можете многу да пишувате, да читате, да учите и да се подготвувате за испити. Планирање на подолго патување. Среќни околности.

3 и 4 јуни – Меркур секстил Плутон – Овој транзит носи трансформација. Треба да промените и реорганизирате нешто за да постигнете поголема ефикасност. Влијаете на другата страна со конкретни идеи и непобитни факти.

11, 12 и 13 јуни – Меркур квадрат Сатурн – Ова е неповолен транзит. Тоа носи некои тешкотии, одложувања, дистанцирање и воздржаност. Намалена комуникација. Проблеми на училиште или напуштање на училиштето. Пониски оценки на испитите.

Од 12 до 19 јуни – Меркур се спојува со Сонцето – Транзит кој носи зголемена комуникација со властите, блискост и поврзаност со таткото, можно патување со сопругата, заеднички шопинг и донесување на некои одлуки.

15, 16 и 17 јуни – Меркур се спојува со Венера – Ова се денови кога можете да имате одлично друштво. Искрено ќе уживате во разговор или преписка со саканата личност. Може да има и флерт на средина, а симпатиите ќе бидат обострани. Сега можете да си дозволите нешто што убаво ќе ви стои.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close