ЗАНИМЛИВОСТИ

Зошто жените одат заедно во тоалет?

Зошто жените одат заедно во тоалет? Тоа не е обично идење во тоалет, туку многу често изгледа како да организирате некој настан.

Што е проблемот? Зошто жените одат заедно во тоалет кога излегуваат на забава?

Има многу причини зошто тоа се случува, некои припаднички на понежниот пол сакаат да споделат некоја информација, да направат „трачер“, да ги прегрупираат силите или едноставно да си прават друштво додека одат да си ја поправаат шминката.

Кога ќе се најдат на заедничко ноќно излегување, дамите обично не сакаат сами да одат до тоалет, за да избегнат непосакуван поглед или можеби несакано друштво.

Многу жени чувствуваат дека имаат поголема самодоверба кога се движат заедно, особено ако тоа го прават со високи потпетици и дотерани за состанок.

Многу жени одат заедно во тоалет за да озборуваат, да си ја поправат шминката, облеката и целокупниот изглед. Во принцип, тие најмалку одат поради тоа што го користат самиот тоалет. Со текот на времето, тоалетот стана главно место за собирање, фотографирање, па дури и извор на забава.

Во исто време, тоа може да биде дел од стратешкиот план за бегство од лош состанок или здодевно друштво, и место за фалсификување планови за бегство. Понекогаш жените одат во тоалет не само за да ги исполнат своите природни потреби, туку и да разговараат на телефон, да ги менуваат чорапите ако се искинати, да проверат дали им е извалкана шминката, фризурата или, не дај Боже, да се најде непожелно храна на нивните заби.

Во сето ова, секако, им треба соучесник. Ако пријателот случајно почне да дава забелешки, аранжманот почнува одново…

Една од работите што може да го отежнат излегувањето за време на викендот се невидените гужви во женските тоалети, токму поради сите овие причини.

Слични објави