ЗАНИМЛИВОСТИ

Пет работи што вашата мачка ги знае за вас, но вие не

Дали знаевте дека вашата мачка е подобра од детектив? Мачките се неверојатни и колку повеќе сме во контакт со нив, толку повеќе сфаќаме колку не ги познаваме доволно.

Мачка

Тие нè познаваат многу добро, и знаат практично сè за нас, дури и на што не му придаваме толку големо значење.

Ги знае сите ваши навики
Не треба да фаќате белешки и да снимате кога ќе се разбудите, ќе појадувате, ќе се вратите дома од работа, па дури и кога ќе легнете секоја вечер.

Вашата мачка го знае ова бидејќи е одличен набљудувач. Мачките се исклучително интелигентни животни и учат од секојдневниот живот.

Треба само да гледате за да ја разберете рутината на секој од нас и да извлечете свои заклучоци.

Таа знае кога зборуваш со неа
Вашата мачка знае дали разговарате со неа без оглед на разговорот.

Го препознава вашиот глас и „учествува“ во разговорот.

Всушност, една научна студија покажува дека нашите прекрасни мачки се целосно свесни кога разговараме со нив, што е уште една причина да продолжиме така.

Ги знае твоите слаби точки
Вашата мачка знае што да очекува од одредени однесувања и кога да ги очекува.

Таа ги знае вашите слабости и може да манипулира со вас како што сака.

Те бара со шепата, можеби со мјаукање толку нежно и слатко што е невозможно да се каже не. Всушност, дури и се чувствувате виновни. Дали има нешто друго да се додаде?

Знае каде сте биле
Таа не ги гледа вашите објави на Фејсбук, вашите фотографии на Инстаграм или ТикТок, но мачката точно знае каде сте биле пред да стапнете во куќата.

Мачките имаат неверојатно сетило за мирис. Замислете само дека во носот на мачката има до 200 милиони мирисни клетки, во споредба со пет милиони кај нас луѓето.

Мирисот е високо развиено сетило кај мачките и им овозможува да интерпретираат пораки однадвор, вклучувајќи ги местата што ги посетувате, присуството на други животни и многу повеќе.

Знае дали сте болни
Мачките имаат неверојатна способност да разберат кога нешто не е во ред и да знаат кога нивниот сопственик е болен.

Знаат како да го протолкуваат говорот на вашето тело во случај на болка, чувствуваат повисока телесна температура и хормонални промени кои ви нудат удобност, а тоа го потврдуваат и ветеринарите.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close