ЗАНИМЛИВОСТИ

Ова е возраста кога луѓето трошат повеќе пари

На 31 година луѓето трошат повеќе пари. Ова го покажува студијата спроведена од компанијата ClearScore.

За нивната студија интервјуирале повеќе од 3.000 луѓе од Америка и Европа, а добар дел од луѓето кои биле интервјуирани потрошиле повеќе пари на оваа возраст.

Трошење пари

Но зошто?

На оваа возраст, повеќето луѓе почнуваат да трошат пари на работи како:
– брак – 27% од испитаниците;
– нова куќа – 25% од испитаниците;
– раѓање на дете – 20% од испитаниците;
– меден месец – 14% од испитаниците.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close