ЗАНИМЛИВОСТИ

Најголемите заблуди за навиките на жените! И тие сакаат пиво и гледаат бокс!

Жените секојдневно се соочуваат со предрасуди поврзани со нивните способности или карактер. Верувале или не, има мажи кои се уште мислат дека жените не се способни да менуваат сијалица.

Најголемите заблуди за навиките на жените

Една британска студија со претставници од двата пола, очекувано, донесе поделени мислења. Еве како жените реагираа на набљудувањата на мажите за нив:

1. Не толерираме „машки“ алкохолни пијалоци

Ако мислите дека сакаме само шарени коктели со мали чадори и многу коцки мраз за разредување на алкохолот, се лажете. Сакаме квалитетно пиво, чаша добро црвено вино и одлично виски.

2. Не знаеме ништо за спортот и само ги гледаме натпреварите за жешките спортисти

Ќе се изненадите колку жени знаат спорт подеднакво добро како и мажите, ако не и подобро од нив, а сепак не гледаат ништо секси во испотените фраери кои трчаат по топката.

3. Врвот на нашата спортска активност е часот по пилатес или зумба

Кажете им го тоа на сите оние жени кои боксираат, се занимаваат со боречки вештини, веслаат, креваат тегови и трчаат маратони!

4. Сакаме да бидеме домаќинки и главен приоритет во животот ни е бракот

Некои жени навистина сакаат да се посветат на семејниот живот. А некои други го посветуваат своето време на нивните кариери. Нема срам да си ја сакаш работата.

5. Ако ја сакаме нашата работа, тогаш не сакаме и не сакаме деца

Работата и семејството одат заедно само ако се одлучите. Кога ги сакаме и двете, тогаш да се обидеме да го оствариме тоа.

6. Не можеме ни сијалица да смениме без машка помош

И како можеме сами да носиме тешки предмети, да менуваме сијалици, осигурувачи, да ја бојадисаме куќата или да поправиме нешто.

7. Се облекуваме убаво за да ги привлечеме очите на мажите

Ова го правиме затоа што ја сакаме модата, не за мажи или други жени, туку за да се чувствуваме удобно во сопствената кожа.

8. Се плашиме да патуваме сами

Верувале или не, сакаме кога единствен придружник ни е пасошот. Иако и ние уживаме во одморите со партнерот, друштвото или семејството, понекогаш повеќе од се сакаме да си се посветуваме на себе.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close