ЗАНИМЛИВОСТИ

Колку долго треба да ја проветруваме просторијата: Поважно е отколку што мислиме

реклама

Постојат многу препораки за тоа како да се извршуваат секојдневните активности, па меѓу другото постои и соодветен начин за проветрување на просторијата, што е поважно отколку што изгледа.
Свежиот воздух во просторијата каде што поминуваме поголем дел од времето е доста важен.

проветрување

Доаѓаме и до прашањето за времето, колку време всушност е потребно за проветрување на просторијата?
Како да препознаете колку е доволно проветрување?

Кога ќе дојде студеното време, некако најтешко ни е да ја повлечеме рачката од прозорецот и да се изложиме на студениот воздух во нашиот топол дом.

Но, сепак треба да дозволите чистиот воздух да ја освежи просторијата во која поминувате време. Кога разликата е топло-ладно, прозорците често се барем малку замаглени. Кога ќе го отворите прозорецот, една од главните ориентации може да биде ова замаглување. Доволно е да се запре вентилацијата во моментот кога маглата ќе исчезне од стаклото и ќе се излади рамката на прозорецот одвнатре.

Facebook коментари:

Напишете коментар

Back to top button
close