КУЛТУРА

Изложба за Тоше Проески во Музејот на македонската борба за самостојност

Изложба „Спомен куќата на Тоше – чувар на спомените, животот и делото на најголемата македонска поп икона“ ќе биде поставена утре во Музејот на македонската борба за самостојност.

Изложба за Тоше Проески

На изложбата ќе биде претставен животот и делото на Тоше почнувајќи од детството до последните постхумни награди и албуми.

Изложбата е во организација на НУ Спомен куќа на Тодор Проески – Крушево и ќе биде отворена за јавноста до 23 ноември.

Проектот се реализира со поддршка од Министерството за култура.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close