МАГАЗИН

Тони Зен: Треба малку да го одмориме ауто-туне , го користат тие што знаат и не знаат

реклама

Под влијание на американскиот хип-хоп, кон крајот на 90-тите години Тони (со уметничко име Тони Монтана) почнува да се занимава со рап музиката. Активен е во неговата прва група „105″, снимајќи демо снимки достапни само на хип-хоп програмата на скопското радио Канал 103. Во 2002 година заедно со DJ Чваре ја оформува групата Урбана Димензија, а со тоа почнува попрофесионално да се занимава со рап музиката.

Тони Зен

Во меѓувреме Тони своето уметничко име од Тони Монтана го менува во Тони Зен Настапуваат на бројни настани во Македонија од кои се издвојува Street Beats Festival (хип-хоп вечер на Таксират 2005), како предгрупа на Jeru Da Damaja, Afu Ra, Guru и Edo Maajka. Тони Зен како соло артист, а и како член на Урбана Димензија работи на повеќе проекти во блиска соработка со Единствена Опција, Мартин Србиновски, Бојана и Бисера (Gemini), Тамара Тодевска, Роберт Билбилов, Јован Јованов и други.

По апстенцијата од музиката, Тони Зен повторно се активираше, промовираше мова песна и видео “Проблем„.
Во ексклузивно интервју за естрадниот магазин Бекстејџ, зборуваше за музиката, враќањето на настапите на големата сцена и родителството.

Facebook коментари:

Напишете коментар

Back to top button
close