МАГАЗИН

Слаткар за Бекстејџ : Квалитетот на музиката во Македонија опадна, бидејќи младите си заминаа

реклама

На возраст од 15 години, заедно со неговиот пријател Скит Скитара ја формирал хип-хоп групата “Единствена опција”, а во 2004 година го издадоа албумот “Рап Тврдина”. Заедно со Пука Козметика, Скит, Ел Маријачи, Боро Лаказ, Кацар, Желе, Сиги, Аце НЛ, Че и Димитриј Јеа, во 2008 година го формираа хип-хоп-екипажот “Токсикологија”. Во мај 2009 година потпиша договор со продукција Јованов рекордс и го издаде својот прв соло албум под наслов “Слаткаристика Будало”, кој постигна значителни успеси со песните “Шопинг”, “ФМ”, “Да полетам” и “Топ”, најава на револуцијата на хип-хоп во Македонија.,што му успеа и трае до ден денес.

Слаткар

Феномен, долги години еден од најпопуларните хип-хоп музичари на македонската сцена,кој рапува од срце и без цензура,повторно ја восхити јавноста со својата нова песна “Гусари”,а се разбира дека само во естрадниот магазин “Бекстејџ” ексклузивно ги откри деталите околу песната и нешто повеќе,само за вас Марко Маринковиќ-Слаткар.

Целосното интервју погледнете го во продолжение

Facebook коментари:

Напишете коментар

Back to top button
close