МАГАЗИН

Карлеуша: Душко Тошиќ е мојата животна грешка

По единаесетгодишна рекордна пауза, Јелена Карлеуша ги објави албумите „Алфа“ и „Омега“. Окупацијата на „Тикток“, мимиките, имитациите, но и предизвиците и осудите поради експлицитни текстови го сочинуваат нејзиниот живот деновиве, на кој е навикната и без овој проект.

– На целиот албум кажувам три-четири „проблематични“ збора. Не знаев дека Балканот е толку „на белешка“. Само не ве препознав сите. Сите сте многу убави! (смеа) За радио и ТВ секој од тие зборови е цензуриран, не се слуша. Значи, тоа не беше проблем во тие зборови, кои одекнуваа само во имагинацијата на оние кои се грижат, туку фактот што создадов музички и културен шок, донесов нова авангардна и светска звучна и продукциска иднина на овие простори – вели Карлеуша.

Таа открива дали креативната работа на овие проекти и помогнала да го надмине сето она што и се случувало во претходните четири години.

– Ако мислиш на мајка ми, таа е мојата жива рана која не зараснува. Само што научив да живеам со тоа. Ако мислите на Душко, тој со сите сили се трудеше да ми ја отежне секоја секунда од животот и да покаже каква животна грешка е тоа, а ако мислите на линчот што го доживувам одвреме-навреме од јавноста, гледам дека како голема мотивација и инает. Затоа ја има и песната „Минута“ на крајот на која им благодарам на сите! Се што набројав ме направи вака силна – изјави Карлеуша.

Албумот „Омега“ ја содржи баладата „Ја“, за која Јелена сама го напишала текстот. Карлеуша истакнува дека преку тие зборови ја избркала сета болка.

– Во мојот живот отсекогаш имало многу болки. Тоа што сум силна жена за јавноста и за цел живот не значи дека ударите не ме повредуваат. И во животот и во љубовта само јас знам да страдам и да стиснам заби, па јавноста мисли дека е нормално да напаѓам, линчувам, изложувам на притисоци, дека ми се кршат човековите и женските права. Малкумина ме доживуваат како нежна сопруга и мајка, јас сум повеќе како вонземјанин во нашето општество. За жал, животот толку многу ме зајакна со удари, толку се борев и приватно и професионално што не знам за поинаков начин на функционирање, освен за клинч, гард и борба – изјави таа за „Стори“.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close