МАГАЗИН

Искра Трпева скршена од болка, за прв пат јавно зборува за загубата на татко си

Искра Трпева е едно од имињата што ја одбележа македонската забавна музика во деведесеттите и почетокот на двеилјадитите години. Допри ме”, „Штом падне мрак”, „Странец”, се дел од песните кои ги одблежаа музичките почетоци на Искра Трпева, а се паметат и денес.

Во крупен кадар за Бекстејџ зборува за музиката, професијата професор но и за татко и Јован Трпев, популарниот Ванчо Трпевски како што го знаеја сите, првиот човек во стручниот штаб на Вардар во натпреварувачката 1993/94 година.

Беше слектор-тренер на пионерската, јуниорската и сениорската репрезентација на Македонија во поранешна СФРЈ, а по осамостојувањето беше селектор на јуниорската и младата репрезентација (до 21 година) на Македонија.

Погледнете го интервјуто:

Facebook коментари:

Напишете коментар

Back to top button