МАГАЗИН

Дејвид Боуви доби своја улица во Франција

Во понеделник, 8 јануари, градските власти во Париз официјално именуваа улица по легендарниот музичар Дејвид Боуви. Тоа претставува прва почит од ваков вид на легендарниот уметник кој почина пред осум години.

david bowie street

Понеделник е избран затоа што Боуви е роден на 8 јануари 1947 година. Улицата Дејвид Боуви ќе се наоѓа во 13-тиот арондисман, во близина на библиотеката „Франсоа Митеран“.

Да потсетиме, Буви почина на 10 јануари 2016 година од рак на црниот дроб.

Facebook коментари:

Leave a Reply

Back to top button
close