АСТРОЛОГИЈА

Венера влегува во Близнаци: 3 хороскопски знаци ќе имаат судбоносна средба до 17 јуни

Венера, кралицата на љубовта, влегува во Близнаците на 23 мај, каде што ќе остане до 17 јуни и ќе има големо влијание врз Близнаците, Вагите и Водолиите.

Додека Венера се движи низ Близнаците на 23 мај, може да почувствувате посилна привлечност кон оние со кои можете да се поврзете на интелектуално ниво и да споделувате сличен менталитет.

Венера во Близнаци

Забрзување
Оваа енергија со брзо темпо, брзо се движи е во контраст со побавното темпо на Бикот, што можеби влијаеше на областите поврзани со Венера како што се љубовта, финансиите, вредностите, материјалните поседи и убавината во текот на изминатиот месец. Со Венера сега во Близнаци, може да откриете дека работите повторно се забрзуваат и добиваат друга димензија.

За време на овој транзит, може да претпочитате значајни и остроумни разговори, да се чувствувате љубопитни и отворени, да слушате туѓи гледишта или да ги споделите вашите. Сепак, избегнувајте да бидете премногу осудувачки и стремете се кон флексибилност и приспособливост, гледајќи ги работите од повеќе перспективи. Близнаците не учат сами да истражуваме и да собираме информации, гледајќи која е нашата вистина.

Дозволете си да се отворите за учење и стекнување мудрост преку искуства со другите. Како воздушен знак, енергијата на Близнаците може да се чувствува расфрлана и нервозна, што може да доведе до ментална конфузија или несигурност за одлуките. Исто така, може да биде предизвик да се фокусирате на една работа во исто време. Обидете се да забавите и да се поврзете со вашето срце, приземјете се и смирете го умот за да се спротивставите на претерано размислување, анксиозност или хаос. Симболот на Близнаците означува двојност, разноврсност и комуникација.

Комуникација
Ова е одлично време да ги решите сите комуникациски проблеми или нерамнотежа во романтичните врски, деловните односи или партнерствата. Може да се чувствувате љубопитни за нови начини да инвестирате или да го изострите вашиот интелект. Ова е идеално време да соберете информации и да навлезете подлабоко во темите што ги сакате или за кои сте страсни.

Венера во Близнаци поттикнува размена на енергија, без разлика дали преку споделување услуги, размена на подароци или знаење или балансирана динамика на давање и земање. Исто така, одлично време е да размислите за знаењето и мудроста што ги имате за љубовта и финансиите и да размислите кои информации би сакале да ги научите за областите поврзани со Венера. Близнаците претставуваат поврзаност, потсетувајќи нè дека можеме да бидеме и студенти и учители. На овој начин, Венера во Близнаци ја демонстрира убавината на споделувањето, интелектуалната поврзаноста и учењето едни од други на хармоничен, унифициран начин.

Значајни аспекти на транзитната Венера:
4 јуни

На 4 јуни, Венера во Близнаци го истекува Северниот јазол во Овен, поттикнувајќи хармоничен спој на љубов и движење напред. Овој аспект поттикнува раст и напредок во односите и напорите. Обезбедува поддршка за продолжување напред со значајни врски, без разлика дали се лични или професионални, помагајќи ви полесно да се движите на вашиот иден пат.

8 јуни

На 8-ми јуни, Венера го израмнува квадратот на Сатурн во Риби, што носи тензија помеѓу желбите и одговорностите. Овој аспект нè предизвикува да ги балансираме задоволството и дисциплината, поради што е неопходно да се најде хармонија помеѓу нашите желби и обврски. Овој квадрат може да послужи и како потсетник за оценување на односите и финансиските прашања, осигурувајќи дека тие се усогласени со долгорочните цели и донесуваат стабилност.

16 јуни

Конечно, на 16 јуни, Венера го квадрира Нептун во Риби, што може да ги замагли границите помеѓу реалноста и фантазијата. Овој аспект поттикнува јасност во односите и финансиските прашања, поттикнувајќи избалансиран пристап. Бидете внимателни за идеализирање или романтизирање ситуации и обидете се да ги гледате работите онакви какви што навистина се. Овој плоштад нè повикува да се движиме низ илузиите и да ја видиме вистината, помагајќи да се одржи здрава динамика во односите и практичен пристап кон финансиите.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close