АСТРОЛОГИЈА

Сонцето и Венера влегуваат во Рак – еве какво влијание ќе има овој астро период

Сезоната на ракот пристигна, а во овој знак се и Венера и Сонцето, кои носат важен емотивен период за сите знаци, но особено за Раковите, Рибите и Скорпиите.

Сонцето и Венера во Рак

Ракот е воден, емотивен знак
Овој знак не учи како да го балансираме бранот на емоции и да ја искористиме таа дарба на интуитивен начин, да не поддржи и да не уништува, бидејќи она што најмногу ја уништува енергијата на човекот се емоциите.

Љубовните врски можат да траат
Сонцето во знакот Рак нагласува дека емоциите, емотивните врски, без разлика дали се семејни, партнерски или пријателски, ќе бидат важни во наредниот период. Важноста на односите е нагласена во наредниот период. Со Венера во Рак и во комбинација со Сонцето може да се воздигнат емоциите, поволен период е за љубовни и брачни врски, но и за влегување во брачните води. Ова планетарно влијание го поддржува ова, така што дури и во триаголникот со Сатурн во Риби, овие врски можат да траат долго време, со текот на времето.

Среќата и мирот можеме да ги најдеме во семејството, блиските луѓе, брачната заедница, тоа е потребата да се усогласиме со оние со кои делиме иста емоција, со кои имаме блиски односи.

Поставување граници
Сега е и периодот кога треба да поставиме граници, бидејќи Сатурн сака граници, одвојувајќи ги помалку важните од навистина важните.

Сонцето и Венера во Рак најмногу ќе ги погодат Раковите, Рибите и Скорпиите. Исто така, Девиците и Биковите ќе го почувствуваат позитивното влијание на Сонцето и Венера од Ракот.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close