АСТРОЛОГИЈА

Што ни носи младата месечина во Риби: Многумина очекуваат нов почеток…

Денеска на 20 февруари ќе се појави млада месечина во знакот Риби. Овој пат плимата може да ни донесе дилема, кога ќе треба да одлучиме дали ќе се бориме за нешто, или ќе престанеме и ќе го пуштиме.

Нормално, енергијата на Рибите нè поттикнува да одиме со протокот и да дозволиме нашата интуиција да не води.

И овој пат ќе има други сили кои нè поддржуваат да се спуштиме на земјата, да создадеме структура, да зачекориме во акција и да преземеме акција за работите што сакаме да ги постигнеме.

Поентата е рамнотежа, а за да стигнеме до таму мора да се бориме.

Астролозите велат дека ова време е одлично за нови почетоци. Може да се случи потрагата по рамнотежа да отвори нови врати или да не поттикне да тргнеме по нов пат.

Бидејќи Рибите се последниот знак на зодијакот, тогаш можеме да размислуваме и за последните 12 месеци и да се запрашаме кој ќе биде нашиот следен чекор. Можеби чувствуваме потреба да го оставиме минатото и да се фокусираме на тоа како можеме да продолжиме напред.

Во овој период ќе ја почувствуваме и силната енергија на Сатурн, која претставува лекции и предизвици. Тоа носи ограничувања и донекаде не држи во одредени области за да знаеме што сме подготвени да толерираме, а што не.

Сатурн обично нагласува каде треба да преземеме одговорност за нашите животи и на што навистина сакаме да се посветиме.

Обрнете внимание на овие теми. Каде се чувствувате ограничено или задушено? Каде се чувствувате малку стегнато или тешко? Во кои области би сакале да бидете повеќе вклучени?

Во исто време, Сатурн е господар на кармата, па може да ни донесе и важни кармички лекции.

Енергијата на Рибите ни кажува дека целата магија е во релаксација и отпуштање, а Сатурн сака прво да пуштиме корени. Оставете ги вашите стапала цврсто да слетаат на вистинската земја.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close