АСТРОЛОГИЈА

По 12 години се случува Јупитер во Близнаци! Еден знак добива неверојатни животни шанси

Јупитер, најсреќната планета во космосот, го менува знакот на 26 мај и влегува во воздушниот знак Близнаци, каде што ќе остане до 9 јуни 2025 година. Јупитер во Близнаци носи динамична енергија. Јупитер, планетата на проширување, среќа и мудрост, кога е во Близнаци, се изразува преку комуникација, учење и различни искуства.

Јупитер во Близнаци

Комуникацијата е клучна
Близнаците се знак кој сака разновидност, комуникација и стекнување нови знаења, а Јупитер дополнително ја засилува оваа енергија. Луѓето со оваа позиција можат да бидат многу отворени за нови идеи, филозофии и начини на размислување. Нивната љубопитност често ги води на различни патеки на истражување и тие имаат тенденција да учат преку разговор, читање и патување.

Јупитер во Близнаци може да ја нагласи и способноста за изразување и комуникација. Во интервалот од 26 мај ќе бидеме сведоци на харизматични, шармантни и забавни соговорници кои со своите приказни и идеи ќе го привлечат вниманието на јавноста. Нивната способност да ги пренесат своите мисли и идеи на другите може да ги направи одлични учители, писатели или говорници.

Површност и досада
Сепак, Јупитер во Близнаци може да поттикне и површност. Бидејќи тие се секогаш гладни за нови искуства, луѓето може да имаат тенденција да бидат одвлечени од премногу работи одеднаш или брзо да се заситат од една тема пред да преминат на друга.

Јупитер во Близнаци носи оптимизам, ентузијазам и желба за проширување на хоризонтите преку интелектуално истражување и комуникација. Многу астролози се согласуваат дека Јупитер во Близнаци ќе го промени начинот на кој комуницираме.

Шансите по 12 години
Јупитер во Близнаци носи неверојатна движечка енергија за Близнаците, бидејќи последен пат бил во овој знак пред точно 12 години. Затоа, во интервалот од следната година, Близнаците ќе добијат неверојатни шанси, ќе закажат венчавка, ќе го прошират семејството, но и ќе се заљубат како никогаш во животот.

Јупитер во Близнаци ќе биде поволен и за Вагите и Водолиите. Исто така, Лавовите и Овните ќе го почувствуваат позитивното влијание на Јупитер во Близнаци.

Subscribe
Notify of
2 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] планетарна гужва бидејќи таму се наоѓаат Уран, Јупитер, Сонцето, Венера, а од 15 мај таму ќе престојува и […]

[…] Јупитер во Близнаци може да донесе променлива енергија, со поместувања помеѓу периоди на интензивни можности и моменти на напнатост. Влијанието на овој транзит ќе биде особено значајно за луѓето родени во одредени периоди, како и за оние кои ќе достигнат одредени години во текот на неговото времетраење. […]

Back to top button
close