АСТРОЛОГИЈА

Нè очекуваат три ретроградни Меркури во 2024 година: Еве кога треба да се подготвите за големи промени и пресврти на судбината

Во астролошките кругови, планетата Меркур, за која се вели дека е планетарниот агент на нашата судбина, се смета за едно од клучните влијанија во Сончевиот систем. Секој човек носи своја уникатна натална карта, еден вид астролошка ДНК, обликувана од распоредот на клучните планети и соѕвездија во 12-те куќи кои го обликуваат минатото, сегашноста и иднината.

Ретрограден Меркур

Предвидувањата на астрологот се изведени од внимателно разгледување на оваа сложена поставеност.

Меркур ретрограден, или ретроградниот тек на оваа планета е периодот во кој оваа планета, од перспектива на Земјата, се движи наназад, има посебно значење во западната астрологија. Се вели дека Меркур, чуварот на комуникацијата, технологијата и патувањето, со своето ретроградно движење влијае на сите хороскопски знаци, носејќи збунетост, одложувања и недоразбирања.

Ќе се појави три пати во 2024 година
Во 2024 година, хороскопот најавува дека ретроградниот Меркур ќе се појави три пати во текот на годината, секој пат во огнени знаци. Од 1 до 24 април Овенот ќе го почувствува огнот на страста и предизвикот, додека се препорачува претпазливост во комуникацијата. Од 4-ти до 27-ми август, Девиците ќе започнат со јасни цели, но преминувањето во егоистичниот печат на Лав може да донесе конфузија и чувствителност.

Последниот период, од 25 ноември до 15 декември, го носи Меркур ретрограден во Стрелец, создавајќи потенцијални предизвици за време на празничната сезона, како што се проблеми со планирањето и потребата за внимателна комуникација.

Во овој астролошки годишен ритам, овие три клучни периоди се обележани со ретроградното движење на Меркур. Секој од нив носи свои специфичности, внесувајќи динамика и предизвици во животот на припадниците на различни хороскопски знаци.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close