АСТРОЛОГИЈА

Меркур влегува во Риби: 3 хороскопски знаци треба да се подготват за поволни вести

Меркур, планетата на комуникацијата, влегува во Риби на 23 февруари, каде што ќе остане до 10 март. Меркур во Риби најмногу ќе им одговара на Рибите, Ракот и Скорпијата.

Меркур во Риби е астролошката положба на Меркур, планетата на комуникацијата, размислувањето и интелектот, сместена во знакот Риби. Оваа позиција ја комбинира енергијата на Меркур, која е аналитичка, рационална и брза, со емотивната, интуитивната и суптилната природа на Рибите.

Меркур во Риби

Интуиција над логиката
Луѓето со оваа позиција на Меркур се повеќе склони да се потпираат на интуиција и внатрешни чувства отколку на чисти логички заклучоци. Нивниот начин на размислување може да биде длабоко интуитивен и суптилен.

Емпатијата
Меркур во Риби со себе носи високо ниво на емпатија и сочувство кон другите.

Имагинација
Оваа позиција ја поттикнува имагинацијата и креативноста во начинот на размислување. Луѓето со Меркур во Риби можат да имаат силна уметничка низа, па затоа имаат тенденција да ги изразат своите мисли преку уметност.

Нејасност и конфузија
Бидејќи Рибите се поврзани со нејасност и збунетост, Меркур во овој знак може да доведе до потешкотии во јасното изразување на мислите или прецизно комуницирање. Луѓето со оваа позиција може да бидат повеќе склони кон заборавање или губење на фокусот.

Чувствителност кон околината
Меркур во Рибите е чувствителен на енергиите на околината и лесно може да ја апсорбира атмосферата и емоциите на луѓето околу неа. Ова може да резултира со потреба од повремено повлекување за да се заштитат од прекумерна стимулација.

Длабочина на душата
Оваа позиција на Меркур често води до длабоко размислување за духовни теми. Луѓето со Меркур во Риби можат да бидат многу интроспективни и имаат тенденција да се занимаваат со прашања за смислата и целта во животот.

Меркур во Риби носи комбинација на практичност и чувствителност, а луѓето со оваа положба често имаат богат внатрешен свет и дарба за интуитивна комуникација.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close