АСТРОЛОГИЈА

Египетскиот хороскоп важи за најточен: Еве кои се 3-те најсреќни знаци и каква е нивната судбина

Секој знак има одредени карактеристики, вредности и особини, но три знаци особено се издвојуваат по нивната среќна судбина, храброст и квалитетни особини.

Хороскопот на древните Египќани е многу различен од западната астрологија што ја знаеме. И во египетскиот хороскоп, секој знак има свои специфични карактеристики, вредности и особини, но тројца претставници се издвојуваат по нивната среќна судбина, храброст и човечки квалитети. Египетскиот хороскоп се состои од 12 знаци, кои се разликуваат од класичната западна астрологија. Секој знак има одредени карактеристики, вредности и особини, но три знаци особено се издвојуваат по нивната среќна судбина, храброст и квалитетни особини.

Египетски хороскоп

Трите најсреќни знаци според египетскиот хороскоп се:

НИЛ (родени од 1 до 7 јануари, од 16 до 28 јуни, од 1 до 7 септември и од 18 до 26 ноември)
Нил е првиот знак на египетскиот хороскоп и претставува нов почеток и позитивни животни промени. Овој знак е симбол на плодност и успех, а луѓето кои го носат имаат многу мирна енергија и природа. Нивната предност е што негуваат самољубие. Не сакаат конфликти и секогаш се трудат да го задржат мирот околу нив. Тие често се водени од страста, но колку што се страсни, тие се и мудри. Тајната на нивниот успех е во тоа што тие вешто го набљудуваат светот околу нив и тоа искуство го користат за да ги планираат своите активности во иднина. Тие се многу практични, но и паметни. Имаат развиена харизма и лесно привлекуваат луѓе околу себе. Сакаат материјална сигурност и заслужени награди, но веруваат и дека помагањето на другите е предуслов за добар живот.

ГЕБ (роден од 12 до 28 февруари и од 20 до 31 август)
Според легендата, Геб бил древниот египетски бог на земјата, а луѓето родени во овој знак имаат добро срце, емотивни се и секогаш се во контакт со чувствата и потребите на другите луѓе. Тие се многу интуитивни и внимаваат на личниот духовен развој, па понекогаш, толку замислени и мистични, може да изгледаат затворени во себе. Заштитнички се, а нивната харизма и лојалност ги прават идеални партнери во љубовта. Тие генерално имаат богат социјален живот, добри односи со семејството и пријателите. Иако се многу чувствителни, тие знаат како да ја задржат присебноста и тактичноста. Во својата кариера, тие ја комбинираат духовната свест со интелектот, а најмногу им одговараат работните места поврзани со пишување, предавање и советување.

ХОРУС (роден од 20 април до 8 мај и од 12 до 19 август)
Во древната египетска митологија, Хорус ги симболизира ѕвездата и небото и е симбол на соколот. Родените во овој знак се многу храбри и подготвени да ризикуваат. Имаат многу харизматична личност и се мотивирани од успехот и испробувањето нови работи. Тие не дозволуваат стравот од неуспех да ги спречи да ги остварат своите соништа. Тие се оптимисти и се трудат да ја исполнат својата мисија во животот. Тие се лидери кои се добри во мотивирање и инспирација на другите. Имаат многу енергија која ја вложуваат во своите амбиции и семејството. Тие имаат љубезна, нежна природа и се трпеливи слушатели. Тие лесно можат да најдат решенија за многу предизвици и како пријатели се идеални советници. Ја сакаат сигурноста и ќе направат се што е потребно за секогаш да ја имаат.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close