АСТРОЛОГИЈА

Два хороскопски знаци се издвојуваат – имаат изразена интелигенција!

Од сите хороскопски знаци се издвојуваат Скорпиите и Водолиите, бидејќи нивниот тип на интелигенција е поизразен отколку кај другите знаци.

Водолиите се надарени со аналитичка интелигенција, додека Скорпиите се надарени со перцептивна интелигенција. Еве каква интелигенција се изразува кај другите знаци.

Интуитивна интелигенција

Огнените знаци Овен, Лав и Стрелец се најдобри во овој тип на интелигенција и се многу добри во гледањето и поврзувањето на можностите и ризиците. Нивната интуиција е многу силна и тоа често им помага да донесат добри животни одлуки, особено во бизнисот кога треба да заработат пари и да ги убедат другите во нешто.

Тие имаат способност да разберат како се чувствуваат другите луѓе, какви ставови имаат, каков потег ќе направат… Добро ги разбираат и сопствените чувства и одлични се во импровизацијата.

Практична интелигенција

Земјените знаци Бикот, Девицата и Јарецот се исклучително надарени со овој тип на интелигенција. Таа ги спасува во сите аспекти од животот затоа што тие многу добро знаат како да решат одреден проблем, па сите страни да бидат задоволни.
Луѓето родени во овие знаци знаат како да се прилагодат на околината за успешно да ги задоволат своите потреби. Тие знаат кога е најдобриот момент да се каже или направи нешто и како да се спроведе на најдобар можен начин. Со сигурност може да се каже дека имаат здрав разум и добро се справуваат со секојдневните ситуации.

Аналитичка интелигенција

Воздушните знаци Вага, Близнаци и Водолија поседуваат идеалистичка, аналитичка интелигенција. Живеат во свет на идеи, постојано нешто им е на ум и се многу социјални, а токму кога се опкружени со луѓе им доаѓаат различни идеи. Со овие знаци, нивните идеи се пред нивните емоции. Овој тип на интелигенција се мери со IQ тестови и се однесува на когнитивните способности.
Луѓето родени во знакот на Водолија се исклучително надарени со тоа.

Перцептивна интелигенција
Водните знаци Рак, Скорпија и Риби имаат најизразен токму овој тип на интелигенција. Тие разбираат што ги мотивира другите луѓе. Перцептивната интелигенција значи дека некој има способност да го препознае и разбере емоционалниот и физичкиот свет што не опкружува.

Скорпиите се најдобри во овој тип на интелигенција, а луѓето родени во овој знак тешко се „веслаат“. Тие гледаат сè со изрази на лицето и знаат кога некој кажува едно, а мисли друго.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close